Vrienden van Buytenwegh in actie | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
Wethouder Jakobien Groeneveld onthult een van de door de houtwerkplaats van Piëzo opgeknapte meubelen. Foto: Jan van Es
Wethouder Jakobien Groeneveld onthult een van de door de houtwerkplaats van Piëzo opgeknapte meubelen. Foto: Jan van Es

Vrienden van Buytenwegh in actie

  •   93 keer gelezen   Actueel

Sinds enige tijd is de houtwerkplaats van Piëzo gehuisvest in het winkelcentrum Buytenwegh, in het gebouw Reakt aan de Teldersrode 25. Op maandag 26 augustus vond de feestelijke overdracht plaats van meubels die in de werkplaats van Piëzo zijn gerenoveerd. Op deze dag zijn de meubelen weer teruggegeven aan de winkeliersvereniging Buytenwegh.

In de houtwerkplaats van Piëzo in gebouw Reakt droeg wijkwethouder Jakobien Groeneveld officieel de door houtbewerkers opgeknapte banken en tafels weer over aan de winkeliersvereniging Buytenwegh. Zij dded dat door een doek, die over een set van het gerenoveerde meubilair was gehangen, te verwijderen.

Het meubilair is tijdens de grote vakantie onderhanden genomen onder de bezielende leiding van Johan Zuiderwijk door onder anderen de houtbewerkers Cees de Jong, Bert Butter, Manar Shekho.
Na afloop was er nog een gezellig samenzijn met koffie en gebak met wethouder Jakobien Groeneveld, directeur van Piëzo Mirjam van Bijnen, bestuursleden van zowel wijkvereniging Buytenwegh als winkeliersvereniging Buytenwegh alsmede de houtbewerkers. De wethouder bracht ook nog een bezoek aan de overige werkplaatsen in het gebouw.
 

Houtwerkafdeling
De houtwerkafdeling van Piëzo is sinds kort gehuisvest in het winkelcentrum Buytenwegh. De winkeliers hadden een aantal banken en tafels die nodig moesten worden opgeknapt. De houtwerkafdeling heeft dit meubilair dus in de vakantie onder handen genomen. Op deze manier gingen commerciële activiteiten van de winkeliers goed samen met de sociaal culturele doelstellingen van Piëzo.
De meubelen worden gebruikt bij activiteiten van de winkeliersvereniging, zoals een muziekfestival, Vaderdag met de kinderactiviteiten, het Sinterklaasfeest in het winkelcentrum en kerst/lichtfeest activiteiten.
Deze actie is een van de voorbeelden van de samenwerking tussen de verschillende organisaties in de wijk verenigd in de 'Vrienden van Buytenwegh'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>