Miisz Gracie terug uit Ghana na Miss Heritage Global 2019 | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
Miisz Gracie uit Zoetermeer op de internationale missverkiezing Miss Heritage Global 2019, van 11 tot 20 augustus in Ghana. Foto: pr
Miisz Gracie uit Zoetermeer op de internationale missverkiezing Miss Heritage Global 2019, van 11 tot 20 augustus in Ghana. Foto: pr

Miisz Gracie terug uit Ghana na Miss Heritage Global 2019

  •   212 keer gelezen   Actueel

De Zoetermeerse Graciëlla Scholtes oftewel Miisz Gracie is op 21 augustus teruggekomen uit Ghana na een geweldige ervaring gedurende de internationale missverkiezing Miss Heritage Global 2019. Dit betekende onder andere tien dagen als vertegenwoordigster van Nederland strijden tegen 51 andere landen.

De Zoetermeerse heeft een gemengde afkomst: haar moeder is Hindoestaans en haar vader is van Nederlandse afkomst. De missverkiezing is opgericht om iedereen, ongeacht afkomst, religie en achtergrond, bij elkaar te brengen om een positieve verandering te stimuleren door erfgoed en cultuur te delen.
Toen Gracie op 11 augustus aankwam in Accra, Ghana stond er een tourbus klaar waarmee zij en andere kandidaten verschillende plekken gingen bezoeken. Op de tourbus waren grote afbeeldingen van kandidaten aangebracht, waaronder ook haar foto.

Bezoeken
Gracie heeft onder anderen de koning Nana Prah bezocht en de kandidaten mochten één nacht doorbrengen in het paleis van de koning. Ook heeft Gracie de ex-president van Ghana mogen ontmoeten J.J. (Jerry) Rawlings en nog een koning, genaamd Otumfuo Osei Tutu II.Tevens heeft heeft Gracie kennnis gemaakt met Osabarimba Kwesi Atta II. Gracie overhandigde aan elke koning een souvenir als cadeau (een herinnering uit Nederland).

Ervaringen
In het park Hans cottage heeft zij levensechte krokodillen van dichtbij mogen ervaren. Daarnaast was ze in de gelegenheid om het Manhyia Palace museum te bezoeken en heeft zij een Ghanese miss verkiezing mogen bijwonen in het Nationaal Theater.
Verder heeft Gracie slavenkastelen bezocht, zowel het Elmina kasteel als het Cape Coast kasteel, een heftige en emotionele ervaring.
Ook deed Gracie aan een kookwedstrijd mee en kreeg ze de kans om tegelijkertijd geïnterviewd te worden door Joy TV News news en Angel TV in Ghana.
VIP feestjes ontbraken natuurlijk niet voor Gracie en de andere kandidaten, waaronder een besloten feest van Nana Kwame Bediako in het luxe hotel Kwarleyz Residence Accra. Ook werden de kandidaten een aantal keren uitgenodigd om te feesten in de bekende club Carbon.

Finaleshow
Nederland stond in het begin in de online voting op nummer 5, een geweldige prestatie. De finaleshow vond plaats op 17 augustus. Helaas heeft Nederland tijdens de finaleshow niet de top 10 gehaald, maar iedereen is reuze trots op Gracie dat zij Nederland in Ghana heeft vertegenwoordigd, onder deskundige begeleiding van haar national director Rochelle Minkhorst en catwalk coach en choreograaf Marvin.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>