Klassieke concerten door heel Zoetermeer | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
De meeste concerten zijn gratis toegankelijk. Foto: Ardito
De meeste concerten zijn gratis toegankelijk. Foto: Ardito

Klassieke concerten door heel Zoetermeer

  •   110 keer gelezen   Actueel

Van 1 tot en met 7 juli staat Zoetermeer weer in het teken van Klassiek Zoetermeer. Organisatoren Floravontuur Promotie Zoetermeer en CKC & partners laten de stad graag kennis maken met klassieke muziek.

Liefhebbers van klassieke muziek en iedereen die graag kennis wilt maken met dit muziekgenre kan in die week klassieke concerten bezoeken op bijzondere plekken. De meeste concerten zijn gratis toegankelijk.

1 juli 19:00 uur – Concert CKC Vrouwenkoor.
CKC Vrouwenkoor zingt in het café op de Gondelkade op piano, maar ook a capella, de specialiteit van het koor, met een prachtige harmonie van zangstemmen. Evelyne Huisinga verzorgt de presentatie en geeft uitleg over de liederen en componisten.

2 juli 13:30 uur – Beiaard Concert.
In de toren van de Oude Kerk hangen klokken die tezamen het carillon vormen wat één keer per maand wordt bespeeld. Musicus Johan van Oeveren zal eerst een korte uitleg geven in Park Palenstein over hoe je een beiaard bespeeld. Hierna zal hij een Suite spelen van eigen hand en een aantal bekende melodieën.

3 juli 12:45 uur – Lunchconcert Oude Kerk.
Geniet in deze bijzondere locatie van het lunchconcert met harpiste Annemieke IJzerman, klarinettist Michel Marang, organist Ronald de Jong en pianiste Sara Gutierrez Redondo. 
3 juli 19:00 uur – Kamerkoor Vocapella.
Onder leiding van Karin de Jong zingt kamerkoor Vocapella in het Verzorgingstehuis Albranswaard Palet Welzijn. Het koor zingt klassieke meerstemmige vocale pareltjes uit de klassieke muziek.
3 juli 21:30 uur – Concert Oosterkerk Scratch.
Het eindresultaat van de Oosterkerk komen beluisteren? Een koor van ruim 100 man studeert in één avond The Young Messiah in en zal dit opvoeren in de Oosterkerk aan het Oosterheemplein.

4 juli 19:30 uur – Openluchtconcert Markt.
Het Openluchtconcert zit bomvol dit jaar! Het enthousiaste OPOZ kinderkoor zal de avond openen met wethouder Robin Paalvast, gevolgd door de spannende finale van Maestro Zoetermeer. Aansluitend is er een concert van het Rijnlands Symfonie Orkest aangevuld met talenten van CKC & partners én als grande finale eindigt het Openluchtconcert met een slotconcert van het Ebony Ensemble.

5 juli 19:30 uur – Klassiek concert (oud)leerlingen CKC & partners.
Diverse (oud)leerlingen van het talententraject van CKC & partners geven een concert in de Oude Kerk. Kom naar de Oude Kerk en geniet van harp, viool, fluit, gitaar en orgel in deze unieke ruimte met prachtige akoestiek. Toegang € 4,-.

6 juli 13:30 & 15:00 uur – Rondvaart Zoetermeer.
Stap vanaf Boerderij 't Geertje aan boord van de Meervaarder om te genieten van de polders in het land van Wijk en Wouden. Tijdens de vaart luistert u naar prachtige live klassieke muziek door toptalenten van het CKC & partners. Toegang € 7,50 | kinderen € 5,00.

7 juli 11:30 uur – Cadenza Classics.
Schuif aan op één van de terrassen van het Cadenzaplein en geniet op een originele manier van klassieke muziek. Of neem je eigen klapstoel mee, zet hem neer en laat je 30 minuten meenemen tijdens de prachtige klanken.

Meer weten over Klassiek Zoetermeer? Bekijk de website www.klassiekzoetermeer.com en lees meer over de concerten en laat je verrassen door de leuke activiteiten rondom het thema 'Klassiek'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>