Spotdropping en Kapsalon bij Scouting JMC | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
Spotdropping: scouts die geblinddoekt en met de auto op verschillende plekken worden gedropt. Foto: pr
Spotdropping: scouts die geblinddoekt en met de auto op verschillende plekken worden gedropt. Foto: pr

Spotdropping en Kapsalon bij Scouting JMC

  •   72 keer gelezen   Actueel

Scoutinggroep John McCormick vierde zaterdag 15 juni haar 73ste verjaardag tijdens de jaarlijkse JMC-dag. Om 14.00 uur verzamelden de bevers (5-7 jaar) en welpen (7-11 jaar) zich bij clubhuis De Chute. Zij begonnen in groepjes aan een spannende tocht waarbij ze een geheime opdracht kregen.

Daarna kwamen ook de scouts (11-15 jaar), vrijbuiters (jongens en meisjes van 9 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar) naar het Van Tuyllpark toe. Gezamenlijk werd de vlag gehesen en hield de voorzitter een woordje. Er werd stil gestaan bij 73 jaar Scouting JMC en bij het feit dat het dit weekend 20 jaar geleden is dat de eerste balk van clubhuis De Chute werd gelegd.

Tassen USAR.NL
Daarnaast kreeg de groep uit handen van Mike Honings grote Northface tassen op wieltjes gedoneerd die ze voor het vervoer en opslag van de materialen kunnen gebruiken. Mike Honings zit bij een landelijk onderdeel van de Brandweer: USAR.NL.  Als er een ramp of ongeval is gebeurd waarbij mensen ingesloten of bedolven zijn, kan het specialistisch bijstandsteam USAR.NL worden ingezet, in binnen- en buitenland. Onder de moeilijkste omstandigheden voeren USAR-medewerkers zoek- en reddingsoperaties uit. De gedoneerde tassen zijn gebruikt bij reddingsoperaties, maar omdat voor hun werk lichtere tassen noodzakelijk zijn, worden de tassen gedoneerd aan verenigingen die ze ook goed kunnen gebruiken.
De voorzitter van Scouting JMC, Rob van Hoogenhuizen, nam de tassen officieel in ontvangst en noemde Mike een held. Met een groot applaus werd hij door de scouts bedankt.

Kapsalon BBQ en spotdropping
Vervolgens was er voor alle aanwezige scouts een JMC-style Kapsalon BBQ maaltijd, waarna de bevers en welpen op huis aan gingen.
Voor de oudere scouts was er om 20.00 uur een spotdropping. In vijf groepen werden ze geblinddoekt met de auto op verschillende plekken gedropt. Ze moesten proberen zo snel mogelijk terug zien te komen bij clubhuis De Chute zonder gespot te worden. Werden ze wel gezien dan kostte dit geld. Onderweg moesten vijf dingen verzameld worden als een bananenschil, een plukje haar van een dier en drie veren van verschillende vogels. Ook moest een ei heel bij het eindpunt aankomen.
Bij terugkomst was er nog een versnapering bij het kampvuur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>