Zoetermeerse jeugdtennissers winnen prijzen | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
Zoetermeerse spelers en trainer van Y4Tennis-TVDR op de Ten-Pro Global Junior tour. Foto: pr
Zoetermeerse spelers en trainer van Y4Tennis-TVDR op de Ten-Pro Global Junior tour. Foto: pr

Zoetermeerse jeugdtennissers winnen prijzen

  •   134 keer gelezen   Actueel

Het Ten-Pro BATD toernooi heeft onlangs in Brussel plaatsgevonden. Aan dit toernooi hebben vijf jeugdtennissers uit Zoetermeer van Tennisschool Y4tennis deelgenomen. Ook hun trainers Ferry Janmaat en Yovanny van der Veek waren hierbij aanwezig. Tennisschool Y4tennis is gevestigd in Dekker Zoetermeer bij Tennisvereniging Dekker Rokkeveen (TVDR).

In dit toernooi speel je in je eigen leeftijdscategorie en mag je een leeftijdscategorie hoger spelen. Je speelt altijd vier wedstrijden per leeftijdscategorie en dat is wat dit toernooi zo speciaal maakt in de tenniswereld. Door deze manier van spelen krijgen de spelers ervaring in het spelen van wedstrijden in het buitenland tegen spelers van heel de wereld.

Prachtige wedstrijden
Dit jaar zijn er door de spelers van Y4Tennis-TVDR geweldige prijzen gewonnen. Na drie dagen waren er nog vier kwartfinales te spelen, twee kwartfinales voor Jayden en tweekwartfinales voor Silver. Na die dag waren er drie halve finales over.
Na veel prachtige wedstrijden heeft Jayden Tjong de 2e plek behaald en heeft Silver Bijlsma de 3e en 4e plek behaald. Cooper ter Meulen is twee maal 5e geworden. Vorig jaar won een speler van Y4Tennis-TVDR, Lina Ilahi, de 1e plek.

Klik
Silver en Savannah begonnen bij trainer Ferry Janmaat en hebben veel ervaring opgedaan deze week. Zij trainen nu zes jaar bij Ferry en zitten nog heel goed in het proces om steeds meer stappen te zetten op de verschillende vlakken.
Wat spelers zo goed maakt is de klik tussen speler en trainer. Ferry zet alles opzij voor zijn spelers, wat zorgt voor een goede samenwerking. Silver won voorafgaand aan dit toernooi ook de provinciale jeugdkampioenschappen t/m 12 jaar.

Ervaring opdoen
Trainer Ferry: 'Dit zijn de toernooien om veel ervaring op te doen en te zien wat het niveau in het buitenland is. Wij spelen zoveel mogelijk ten-pro's om de kinderen steeds verder te krijgen en ook om de band onderling te versterken. Een week met je leerlingen een toernooi spelen is het mooiste wat je als trainer kan meemaken!'

Toddie Sports
Op dit moment is Y4Tennis-TVDR ook bezig met de volgende generatie. Zij starten op 3-jarige leeftijd met het Toddie Sports programma. Hierdoor zal er altijd een opvolging zijn van nieuwe spelers.

TVDR
Tennisvereniging Dekker Rokkeveen (TVDR). Het is een zelfstandige tennisvereniging die gebruik maakt van de buitenbanen van tennispark Dekker Zoetermeer. Locatie: Scheglaan 12 te Zoetermeer.
Voor meer informatie zie de website: www.tvdr.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>