Quality time met vader in Museum De Voorde | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
Naast de speciale Vaderdag-activiteiten, is er de tentoonstelling 'Dit zijn wij!' Foto: pr
Naast de speciale Vaderdag-activiteiten, is er de tentoonstelling 'Dit zijn wij!' Foto: pr

Quality time met vader in Museum De Voorde

  •   49 keer gelezen   Actueel

Op zondag 16 juni is het Vaderdag. De perfecte dag voor quality time met je vader, schoonvader of grootvader bij Museum De Voorde in Zoetermeer. Je betaalt die dag maar één entreekaartje voor jullie tweeën.

Naast de tentoonstelling 'Dit zijn wij!', kun je retro-spellen spelen. Kinderen ontwerpen voor hun vader een sneaker geheel naar zijn smaak.

Samen naar 'Dit zijn wij!'
In Museum De Voorde in Zoetermeer ontdek je in de tentoonstelling 'Dit zijn wij!' wat generaties met elkaar verbindt. Vaders (en opa's) leren hun kinderen (en kleinkinderen) op Vaderdag op een andere manier kennen en andersom.
In de tentoonstelling kun je een retro-arcadegame spelen, maar minstens zo leuk zijn de bordspellen die voor jullie klaarliggen op het Museumplein. Speel, net als in de tijd van de Stille Generatie en de Babyboomers, gezellig een spelletje met elkaar.

In papa's schoenen
Kinderen ontwerpen voor hun vaders of grootvaders een sneaker met de aanwezige knutselspullen. De gymschoen is al sinds de Pragmatische Generatie niet meer weg te denken uit het straatbeeld.
In de jaren '90 transformeerde de sneaker van een sportschoen in een mode-item en uiting van je identiteit en persoonlijkheid. Benieuwd hoe je kind jouw persoonlijkheid samenvat in een sneaker? Vind het op Vaderdag uit in het museum.

Generatiequiz
Naast de speciale Vaderdag-activiteiten, is er in de tentoonstelling 'Dit zijn wij!' de Generatiequiz voor volwassenen – leuk om samen te spelen, bijvoorbeeld voor volwassen zonen en vaders – en de Kinderroute voor kinderen.
Boven zijn de interactieve tentoonstelling '… en wie ben jij' met escaperoom en '#heerlijkgenieten' van de Zoetermeerse fotograaf des vaderlands Jan Dirk van der Burg te zien. Moe geworden? Kom bij met een kopje koffie in het museumcafé met vlakbij de kinderhoek 'Kleur je wereld' (2+).

Openingstijden
Openingstijden: 10:00 - 17:00 uur
Entree: Vaders en grootvaders gratis bij de aankoop van één regulier entreebewijs voor volwassenen á € 8,50, kinderen t/m 12 jaar gratis, Museumkaart gratis.
Adres: Zuidwaarts 2, Zoetermeer.
Meer informatie via de website: www.museumdevoorde.nl. Mail: info@museumdevoorde.nl, tel. (079) 3164735.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>