Dag van de Architectuur Zoetermeer | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
Kantoorgebouw de Unie door de ogen van filmsterren. Foto: Dick Valentijn
Kantoorgebouw de Unie door de ogen van filmsterren. Foto: Dick Valentijn

Dag van de Architectuur Zoetermeer

  •   274 keer gelezen   Actueel

De Dag van de Architectuur Zoetermeer vindt dit jaar plaats in en om het opvallend geel / groene gebouw van business center de Unie. Dit typische jaren '80 gebouw heeft bijnamen als de Mammoet en de Hulk.

Het is groter, maar ook sfeervoller dan het op het eerste oog lijkt. Op zaterdag 15 juni kunnen bezoekers binnen kijken in dit bijzondere gebouw en vinden in de Unie tussen 12.00 en 15.00 uur allerlei gratis activiteiten plaats.

Filmsterren
Het interieur van de Unie staat helemaal in het teken van films en Hollywood. De acteurs van de Storytellers brengen de filmsterren in het gebouw tot leven. Bezoekers wanen zich dan ook op een filmset wanneer ze voet in het gebouw zetten.
Op verschillende plekken komen zij klassieke filmscènes tegen en staan oog in oog met karakters uit films als Titanic, Frozen, Casablanca en Moulin Rouge. De acteurs spelen niet alleen bekende scènes na, maar nodigen de bezoekers ook uit zelf mee te spelen in de film.

Rondleidingen
Huismeester en kunstenaar Karel Lengkeek geeft rondleidingen door kantoorgebouw de Unie. Het voormalige AbvoKabo gebouw is ontworpen door J. Vlaming.
Het is gebouwd in 1979 maar ademt door de opvallende kleur en de glazen liften al helemaal de sfeer van de jaren '80 van de vorige eeuw.
Tegenwoordig huisvest het kantoor meer dan 35 kleinschalige ondernemers. Ook het werk van Lengkeek is te bekijken. Start rondleidingen 12.00, 13.00 en 14.00 uur.

Lunchwandeling
Net als de mensen die in het kantoor werken, kunt u een lunchwandeling maken. Willem Hermans (Stedenbouwkundige en Schatbewaker) vertelt onderweg over geschiedenis en toekomst van de omgeving van de Unie in de wijk Meerzicht.
Start wandelingen 12.00 uur en 13.00 uur. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten, neem eventueel zelf boterhammen mee.

Expo: experimentele woningbouw
Architectuur uit de periode 1970 en 1980 staat weer helemaal in de belangstelling. De wijk Meerzicht, waar de Unie staat, is gebouwd in deze periode. In het de centrale hal wordt een kleine tentoonstelling ingericht met informatie over experimentele projecten in deze wijk, die de overgang van de bouw van galerijflats naar laagbouw markeren. Maar er is ook aandacht voor de toekomst van Meerzicht. Het International New Town Institute (INTI) presenteert ideeën voor een kwaliteitsimpuls met respect voor de bestaande kwaliteiten.

Activiteiten
Voor de kinderen zijn er ook leuke activiteiten. Zij kunnen een kleurplaat of puzzel maken.
Reserveren is niet nodig. U kunt zich ter plekke aanmelden voor een rondleiding of wandeling. De toegang en diverse activiteiten zijn gratis. Het programma staat op ArchitectuurPuntZoetermeer.nl
Locatie: Business Center de Unie, Bredewater 16 Zoetermeer.
Bereikbaar per OV: treinstation Zoetermeer en Randstadrail 3 halte Meerzicht. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid op het terrein.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>