Goede Doelen Dag op Alfrink College: geld voor Kafountine | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
In beweging voor het goede doel: de school Satang Jabang in Kafountine, Senegal. Foto: pr
In beweging voor het goede doel: de school Satang Jabang in Kafountine, Senegal. Foto: pr

Goede Doelen Dag op Alfrink College: geld voor Kafountine

  •   214 keer gelezen   Actueel

Op het Alfrink College heeft de jaarlijkse Goede Doelen Dag plaatsgevonden. Veel mensen zich binnen het Alfrink en daarbuiten hebben zich ingezet voor het Goede Doel, dit keer voor de stichting Kafountine in Senegal.

De leerlingen konden uit allerlei activiteiten kiezen. Sommige leerlingen gingen tennissen bij de tennisvereniging ALTV, waar oud-collega Eric Brunings zorgde dat alles in goede banen liep. Anderen mochten golfen bij BurgGolf, waar sommigen redelijk gefrustreerd werden toen ze toch niet super ver konden slaan, maar met goede coaching van Tim, de Pro, straalden ze toen het uiteindelijk wel lukte.
Het was fijn dat het mooi weer was zeker voor de leerlingen die gingen golfsurfen bij Hart Beach Surfschool in Scheveningen. Een hele grote groep was te vinden bij Jump One Zoetermeer en op de DWO velden was een voetbaltoernooi.

Eigen activiteiten
Dit jaar organiseerden leerlingen met veel enthousiasme voor het eerst ook zelf activiteiten. Zo werd het weerwolvenspel gedaan, gedanst en gaf een leerling een workshop American Traditional (body) Paint.

Sponsorloop
De leerlingen uit klas één en twee namen deel aan een sponsorloop bij de Atletiekvereniging Ilion. Het was best warm, dus dat rennen was niet makkelijk, maar er waren echt kanjers bij die maar bleven rennen en het jammer vonden dat er op een gegeven moment een eindsignaal was. Uitgeput gingen ze in het gras liggen, en één van hen zei snakkend naar adem, 'ik had toch echt wel liever nog een rondje gerend.'
Het was wel grappig, maar ook weer niet verrassend, om te zien dat sommige onderdelen duidelijk meer jongens trokken en bij andere er meer meisjes waren. Bij het pokertoernooitje was één meisje; bij Zumba danste één jongen mee; maar beiden voelden zich er prima bij.
De leerlingen konden zich ontspannen via meditatie of Do-In yoga, dit laatste onder leiding van Antoinette Kral. Ze konden kickboksen, en een groep ging bowlen in het Westerpark.
De vwo afdeling had voor een gezellige lunch gezorgd met hulp van bakkerij Jongerius, waarbij leerlingen zelf ook nog lekkere dingen hadden meegenomen.
De dag die werd afgesloten met de mooie toneelvoorstelling The Crucible, enthousiast opgevoerd door een groep leerlingen.

Stichting Kafountine
Al deze leuke activiteiten leverden geld op voor de stichting Kafountine, die er voor zorgt dat veel meisjes naar school kunnen gaan om een vak te leren. Erg belangrijk voor henzelf, maar ook voor de gemeenschap waarin ze leven.
Wat er dit jaar in het totaal voor het goede doel is opgehaald wordt pas bekend gemaakt op het eindfeest van het Alfrink College in juli.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>