Bella Barista laat oude Herenhuis in Dorpsstraat weer bruisen | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
De jonge onderneemster en koffiekunstenares Ashley Verzendaal. Tekst en foto: Manuela Bijl
De jonge onderneemster en koffiekunstenares Ashley Verzendaal. Tekst en foto: Manuela Bijl

Bella Barista laat oude Herenhuis in Dorpsstraat weer bruisen

  •   245 keer gelezen   Actueel

De oplettende wandelaar door de Dorpsstraat heeft het allang opgemerkt. Het 'Herenhuis' op nummer 97 is grondig verbouwd. Dit pand werd in 1893 in opdracht van graanhouder Pieter van Beek. De familie Hekker had het in de 20ste eeuw in gebruik als winkel/bakkerij. Later vestigde zich hier de juwelier en nu is het de gezelligste woonkamer van Zoetermeer, Bella Barista gemaand. Dat is de Italiaanse benaming voor een mooie koffiekunstenares en dat is Ashley Verzendaal zeker.

Ashley Verzendaal maakt sinds eind maart, als gediplomeerde barista, op vakkundige wijze de lekkerste koppen koffie. Tussen 10.00-17.00 uur serveert ze ook zalige theemelanges, smoothies, gembershots, biologische cola of een heerlijke alcoholische versnapering en zalige lunchgerechten.
Dat doet la Bella Barista allemaal vanuit de gezelligste huiskamer van de Dorpsstraat, want dat zeggen veel van haar klanten als ze binnen zijn geweest.

Metamorfose
Het pand heeft in twee maanden een enorme metamorfose ondergaan die de elementen van lang vervlogen tijden terugbracht in het mooie pand, zo zijn de ornamenten plafonds, de glas-in-loodramen en de originele schouw in ere hersteld. Maar ook de moderne tijd heeft zijn intrede gedaan, en alles is zelfgemaakt!
De prachtige houten klok, de tafels op het terras, de twee robuuste lampen van hout met een industriële look die maken het helemaal af.
'We vonden het heel belangrijk de authentieke onderdelen van dit schitterende pand nieuw leven in de te blazen, dat verdient dit pand. Het was een pittige klus, maar ontzettend gaaf om zoveel zelf te hebben kunnen doen, we hopen dat iedereen eens een kijkje komt nemen', aldus de jonge onderneemster die veel steun heeft van haar vader Rocco, de eigenaar van het naastgelegen restaurant Bella Torino.

Life begins after coffee
Het leven begint voor vele mensen toch pas na de eerste kop koffie of thee. En dan is het zaak te zorgen dat het een heerlijk begin van de dag is. Maar op welk moment je ook binnenkomt bij Bella Barista, voor een kop koffie of een heerlijke lunch, de bank met zachte kussens en plaids nodigt uit tot het lezen van een boek, de lederen stoelen zitten zo comfortabel als fauteuils.
Alles kan en mag, van studeren tot werken en natuurlijk lekker bijkletsen met goede koffie. La Bella Barista beheerst ook het vak van 'latte art' waardoor zij met welke melksoort dan ook de mooiste creaties kan maken.

'Don't forget the Canolli'
'Toscaanse warmte en onze zalige producten willen wij laten voelen en proeven aan Zoetermeer en omstreken. Natuurlijk ontbreken ook de kenmerkende Italiaanse broodjes Caprese niet, we doen veel met avocado, hebben elke dag verse zalm, maar natuurlijk ontbreekt ook de kalfskroket niet', lacht Ashley die trots vertelt dat ook glutenvrije producten hun intrede hebben gedaan.
En het allerbelangrijkste, dat wisten ze al in de films The Godfather', "Don't forget the Canolli". Dat is een zoet, ambachtelijk bereid, uit Sicilië afkomstig, opgerold koekje, gevuld met een smakelijke crème en bedekt met intense chocola, met daarnaast een espresso, doppio, latte, cappuccino, flat white, cortado of iets anders tongstrelends van de kaart.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>