<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
Unieke tentoonstelling van full size beschilderde olifantenbeelden komt nu ook naar het Woonhart Zoetermeer. Foto: pr
Unieke tentoonstelling van full size beschilderde olifantenbeelden komt nu ook naar het Woonhart Zoetermeer. Foto: pr

Elephant Parade Event doet ook Woonhart aan

  •   447 keer gelezen   Actueel

In samenwerking met Elephant Parade organiseren de ondernemers van Woonhart Zoetermeer een bijzonder event van 27 april t/m 23 mei. Twintig unieke olifantenbeelden veroveren de passage en promenade van het woonwinkelcentrum. Samen vormen de olifanten een bijzondere tentoonstelling waar diverse nationale en internationale kunstenaars en artiesten hun bijdrage aan hebben geleverd.

Elephant Parade stond reeds in grote steden zoals Bangkok, Londen en Amsterdam. Een kleinere versie van de expositie, speciaal samengesteld voor winkelcentra en winkelgebieden, komt naar het Woonhart in Zoetermeer. De organisatie van Elephant Parade zet zich in voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. Het Cultuurfonds Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer hebben deze expositie mede mogelijk gemaakt. De expositie is gedurende genoemde periode gratis te bewonderen en de olifanten zullen zonder twijfel ieders hart veroveren.
Op dinsdag 30 april om 10.00 uur opent burgemeester Aptroot de kleurrijke tentoonstelling. Dit gebeurt op ludieke wijze samen met kinderen van de Prinses Margrietschool en kinderen van Kern Kinderopvang.

Speciale olifant voor Woonhart
In aanvulling op de bestaande olifantenbeelden wordt speciaal voor het Woonhart een eigen unieke olifant geschilderd door José Koebrugge. Zij is een beeldend kunstenaar, lid van kunstenaarsvereniging TERRA uit Zoetermeer en schildert de komende tijd deze olifant in Woonhart. Zij heeft gekozen voor een landschappelijke versie van het olifantje Elmer, een kinderboek. Elmer, een als een lappendeken gekleurd olifantje, wil graag bij de grijze olifanten horen. De grijze olifanten daarentegen willen juist de kleurrijke Elmer worden. Anders zijn, dat is zo gek nog niet.
Jose Koebrugge heeft de laatste 12 jaar als inspiratiebron 'de fiets'. Mensen op de fiets zijn positief en fietsen maakt je blij en zet je zorgen opzij.
De landschappelijke Elmer krijgt landschappelijke kleure en blijft na de expositie staan en krijgt een mooie plek in Woonhart.

Kleurplatenwedstrijd
Doe mee aan de kleurplatenwedstijd. Haal vanaf 27 april een kleurplaat op bij een van de ondernemers, maak een mooie creatie en lever hem in bij Auping Plaza in Woonhart. Er wiorden maar liefst 21 prijzen weggegeven.
Op -1 wordt een winkelunit tijdelijk ingericht als Pop Up Atelier. Diverse kunstenaars zullen hier werken en ook werk verkopen. Ook wordt er een workshop gehouden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>