<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
BSC'68 controleerde met veel inzet de wedstrijd. Foto: Cees Luiten
BSC'68 controleerde met veel inzet de wedstrijd. Foto: Cees Luiten

BSC'68 draagt laatste plaats over aan NSV'46

  •   43 keer gelezen   Actueel

Op een zonovergoten 'Ons Nieuwe Erf' met veel publiek ontving hekkensluiter BSC'68 naaste concurrent NSV'46. Beide ploegen wisten vorige week te winnen. De druk zat er goed op bij beide elftallen, bij winst voor BSC zou de laatste plaats worden overdragen aan NSV en mogelijk positiviteit getankt worden voor de laatste drie wedstrijden.

Door René Olvers

De wedstrijd was net 3 minuten bezig toen vanaf het middenveld een dieptepass bij de goed doorgelopen aanvoerder Remco Bor belandde en deze alleen voor keeper Bas Kalshoven geen fout maakte en de bal beheerst in het doel schoof: 1-0. NSV begon gelijk aan te dringen en de Schadenetboys kregen het even moeilijk met een schot van Michael van Koert van dichtbij over en een schot van Robbin Verhaar buiten bereik van BSC-goalie Michael Verhoef op de lat. Halverwege de eerste helft werd er een drinkpauze gehouden vanwege de warmte; een goed moment voor trainer Kenneth Soechit en staf om even met het team te overleggen.
In de 31ste minuut was er een mooie vrije trap van Remco Bor vanaf rechts naar de tweede paal waar de meegelopen Thijs de Ruiter de bal iets te ver naar beneden kopte en deze met een stuit net over het doel verdween. NSV drong ook weer aan op zoek naar de gelijkmaker en kreeg drie corners binnen een paar minuten maar zonder resultaat. Vlak voor rust nog enkele acties: een uitbraak van Mitchell Davids (schot tegen de keeper) een corner van Lody Dijkhuizen waaruit Lennart van den Berg net naast kopte en een schot van NSV-er Robin van Koert voorlangs.
Na de pauze verving Lijon Korving de licht geblesseerde Mike Blonk. Beide gelijkwaardige ploegen gingen voorzichtig op jacht naar een doelpunt. NSV drong aan maar toen onderschepte Thijs de Ruiter een aanval en verdedigde goed uit, liepop en stuurde Mitchell Davids op rechts weg in de diepte, deze wist zijn tegenstander af te schudden en de voorzet op maat werd door Lennart van den Berg vakkundig afgemaakt: 2-0.
Nu moest NSV wel komen maar de bezoekers leken een beetje kapot gespeeld. BSC controleerde met veel inzet de wedstrijd. Trainer Kenneth Soechit wisselde nog Kenneth de Jong en Mitchell Davids voor Martijn Poort en Mike van der Reijden. Deze laatste kreeg nog een mooie kans maar zijn schot werd geblokt door de goed uitgelopen keeper. Na het laatste fluitsignaal opluchting bij de Benthuizenaren en het publiek omdat de laatste plaats met dit resultaat was overgedragen aan NSV.
Met deze selectie en instelling en weer scorend vermogen moet het toch mogelijk zijn de komende wedstrijden nog meer punten te pakken om rechtstreekse degradatie te ontlopen en de nacompetitie te bereiken. De volgende wedstrijd is pas over drie weken op 11 mei 2019 tegen DSVP in Pijnacker.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>