Acht aanbevelingen voor Zoetermeer 2030 | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
Slotbijeenkomst  'Mijn stad, mijn toekomst'. Foto: pr
Slotbijeenkomst 'Mijn stad, mijn toekomst'. Foto: pr

Acht aanbevelingen voor Zoetermeer 2030

  •   180 keer gelezen   Actueel

Muziek, drankjes, een volle zaal en vele enthousiaste sprekers en discussies. De slotbijeenkomst van de samenspraak 'Mijn stad, mijn toekomst' was zeker feestelijk te noemen. In Cultuurpodium de Boerderij werden de resultaten en acht aanbevelingen van de stad voor de toekomst van Zoetermeer gepresenteerd.

De komende jaren komen er in Zoetermeer 10.000 woningen bij met een zoekopgave tot 16.000 woningen. Daarom vroeg de gemeente afgelopen jaar aan Zoetermeerders hoe zij de toekomst zagen.
Meer dan tweeduizend inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen gaven op verschillende manieren een bijdrage: via doemee, op straat, via onderzoek of tijdens diverse verdiepingssessies. De slotbijeenkomst vormde het sluitstuk van deze samenspraak.

Elkaar vinden
De zaal van cultuurpodium de Boerderij was flink gevuld, met inwoners, partners, raadsleden en andere geïnteresseerden.
Bij elke aanbeveling ontstond een levendig gesprek over onder andere het sociale gezicht van de stad, hoe nieuwbouw en groen in balans kunnen blijven en over de kracht van wijken.
De aanbeveling voor meer kwaliteit, lef en diversiteit in openbare ruimte, architectuur en evenementen leidde tot een oproep om het creatieve niveau van de stad omhoog te brengen.

Met elkaar blijven praten
Tekenend was de uitspraak van inwoner Chris Veldhuysen: 'Laten we met elkaar blijven praten. Laat deze slotbijeenkomst het begin zijn.' Een uitspraak waar ook burgemeester Charlie Aptroot zich in kon vinden.
Aan het einde kreeg hij de aanbevelingen overhandigd en zong een muzikaal duo een medley van de Playlist van Zoetermeer.
De resultaten van de slotbijeenkomst worden samen met de resultaten van het gehele samenspraakproces verwerkt tot een eindrapport en met de stad gedeeld via doemee.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>