BSC'68 verspeelt riante voorsprong op DWO | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
DWO bracht BSC'68 alsnog een nederlaag toe (3-2).Foto: Ron Heinen  / Haaglanden Voetbal
DWO bracht BSC'68 alsnog een nederlaag toe (3-2).Foto: Ron Heinen / Haaglanden Voetbal

BSC'68 verspeelt riante voorsprong op DWO

  •   88 keer gelezen   Actueel

Zaterdag stond voor BSC'68 de uitwedstrijd tegen DWO op het programma. Gezien de stand op de ranglijst was het voor beide ploegen noodzakelijk om een goed resultaat te boeken om ten minste een plek in de nacompetitie te bemachtigen. Het was een wedstrijd met twee gezichten.

Door Leo van den Berg

BSC'68 was de eerste helft heer en meester en ging verdiend met een 2-0 overwinning aan de thee. DWO nam in de tweede helft het initiatief in handen en wist een onherkenbaar BSC'68 alsnog een nederlaag toe te brengen (3-2).
Door veel blessures en schorsingen was BSC'68 genoodzaakt om weer een beroep te doen op twee jeugdspelers: Manuel Goossens (17) en Lijon Korving (18). Mede door hun energie en onbevangenheid wist BSC'68 direct DWO onder druk te zetten. Dit resulteerde na een paar minuten al in een kans voor Lennart van den Berg. Zijn kopbal werd echter door doelman Gerben Scheffers onschadelijk gemaakt.
Vlak daarna was het toch raak voor de groenwitten. Een cornerbal kwam in de kluts bij Wouter van Klink en die wist de bal over de doellijn te krijgen. De Schadenetboys bleven de rest van de eerste helft de bovenliggende partij. Na eerst nog een aantal mogelijkheden niet benut te hebben was het na ruim een half uur Lennart van den Berg die de voorsprong verdubbelde. Uit een voorzet van Nick Holstege wist hij met een schuiver in de hoek de 2-0 aan te tekenen. DWO kon hier mede door goed en scherp verdedigen van BSC'68 niet veel tegenover zetten. Ruststand was derhalve 2-0 voor de Benthuizenaren.

Tweede helft
Na de prima, misschien wel beste helft van het seizoen van BSC'68 keerde in de tweede helft het tij snel. Reeds in de eerste minuut werd een voorzet van links door Wouter van Ginkel simpel binnengetikt (1-2). BSC'68 zakte hierna verder terug waardoor het veld veel te groot werd en het hierdoor de controle op de wedstrijd verloor. DWO hield de overhand en halverwege de tweede helft kwam het op gelijke hoogte. Op een diepe bal verzuimde Michael Verhoef, de doelman van de groenwitten, uit te komen waarna het vervolgens voor Karsten van Dijk een koud kunstje was om de man van het scorebord aan het werk te zetten (2-2). Een kwartier voor tijd werd het nog erger voor de Schadenetboys. Een ten onrechte gegeven vrije trap werd door Joep Roovers vanaf 20 meter fraai in de kruising geschoten (3-2). Na vijf minuten blessuretijd besloot scheidsrechter De Graaf een einde te maken aan deze sportieve wedstrijd.
Aangezien naaste concurrent NSV'46 ook verloor blijft het verschil op de ranglijst drie punten in het nadeel van BSC'68. Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd, thuis (aanvang 14.30 uur) tegen wederom DWO, op het programma. BSC'68 zal dan moeten winnen om NSV'46 te achterhalen en om het bereiken van een plaats in de nacompetitie in eigen hand te houden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>