Rokkeveense Dekkerloop met ideaal hardloopweer | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
De weersomstandigheden op zondag waren droog, koud en zonnig, kortom ideaal loopweer. Foto: stiefpaparazzi
De weersomstandigheden op zondag waren droog, koud en zonnig, kortom ideaal loopweer. Foto: stiefpaparazzi

Rokkeveense Dekkerloop met ideaal hardloopweer

  •   316 keer gelezen   Actueel

De Rokkeveense Dekkerloop, het hardloopevenement georganiseerd door Custom Made Sport, heeft op zondag 20 januari honderden lopers en bezoekers een gezellige en sportieve dag bezorgd. De Rokkeveense Dekkerloop opent al jaren in Zoetermeer het hardloopseizoen met de eerste wedstrijd van het jaar. Met wederom een recordaantal lopers, het evenement blijft groeien.

Met het sportcomplex van Dekker Zoetermeer en de omgeving Rokkeveen weet de organisatie de juiste invulling te geven om van dit sportevenement een terugkerend succes te maken. Deze 8e editie hadden zich in totaal 1.278 deelnemers ingeschreven. De weersomstandigheden zondag waren droog, koud en zonnig, kortom ideaal loopweer. En op alle afstanden zijn zeer snelle tijden gelopen. Ook hier ziet de organisatie een goede ontwikkeling in.

Winnaars
Met de Flexworx 1,5km Kids Run liepen 224 kinderen mee. Het startschot werd gegeven door wethouder Ingeborg ter Laak. Bij de meisjes waren de prijswinnaars: Kate van der Kleij 8:43min (groep 5/6) en Meike Schumacher 6:56min (groep 7/8). Bij de jongens waren dat Justin Visser 7:13min (groep 5/6) en Sergio Koeiman met de snelste tijd 6:27min (groep 7/8).
De wisselbeker van de FlexWorx Scholencompetitie ging ditmaal naar IKC Prins Claus, die zo na twee jaar de wisselbeker weer mochten overnemen van Het Palet.
Op de Tele Radio 5km was de snelste vrouw Jolijn Swager met 18:57min en de snelste man op de 5km was Donald Hillebregt met een zeer strakke tijd 15:39min. Op de Runnersworld Zoetermeer 10km finishte als eerste vrouw Marielle Trouwborst in 43:27min en Alexander Struijk bij de mannen in 34:05min. De Just Notaris van der Bijl Halve Marathon werd bij de vrouwen gewonnen door Jolien van Hoof in een tijd van 1:25:50u als tweede kwam Marlie van der Hooft over de finish en op de derde plaats Augüsta van Hoogdalem. De snelste man op de Halve Marathon was Jeroen Visser met een tijd van 1:16:43u op de voet gevolgd door Joram Hobo en op de derde plaats Menno Lieven.
Met de bedrijvenloop streden er vier teams voor de beker. De winnaar van de Tele Radio 5km Bedrijvenloop is Torq geworden.

Naamswijziging
Na de prijsuitreiking maakte organisator Andy Oskam bekend dat er afscheid genomen gaat worden van de naam Rokkeveense Dekkerloop. Na acht succesvolle jaren heeft de organisatie van dit sportevenement besloten de naam te wijzigen in: Halve Marathon Zoetermeer. Dit mede om de landelijke uitstraling te vergroten. De eveneens populaire 5km en 10km en de 1,5 Kids Run blijven echter ook op het programma staan.
De naamswijziging werd al met grote spandoeken en borden tijdens deze laatste editie bekend gemaakt, zodat de deelnemers dit evenement volgend jaar ook weer weten te vinden. 'De motor achter dit sportevenement en de invulling blijven zoals u dat van ons gewend bent. De eerste Rokkeveense Dekkerloop was op 22 januari 2012 en als je dan de groei ziet, met de ervaring die je hebt opgedaan, de mensen die je om je heen hebt en de visie die we hanteren, dan mag je nooit vergeten waar je vandaan komt, want daar zit juist de kracht in. Wij zien jullie graag volgend jaar terug bij de Halve Marathon van Zoetermeer', aldus Andy Oskam.
De volgende editie van dit evenement is op zondag 19 januari 2020.

Gebruik van een of meer geplaatste foto's bij dit artikel door derden is niet toegestaan tenzij de fotograaf daarvoor expliciet toestemming heeft verleend. Dit is schending van het auteursrecht.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>