Lunchcafé De Zoetelaar pakt eerste prijs bij Horecava | Postiljon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo postiljon.nl
Anouska Hendriks (r.) van Lunchcafé de Zoetelaar, met Casper van der Linde, van de horeca/servicegroep Basalt in Delft (m.) en Rachel Roelofsen, werkzaam bij Petit café De Resident in Den Haag. Foto: pr
Anouska Hendriks (r.) van Lunchcafé de Zoetelaar, met Casper van der Linde, van de horeca/servicegroep Basalt in Delft (m.) en Rachel Roelofsen, werkzaam bij Petit café De Resident in Den Haag. Foto: pr

Lunchcafé De Zoetelaar pakt eerste prijs bij Horecava

  •   159 keer gelezen   Actueel

Een aantal cliënten van Ipse de Bruggen veroverde drie prijzen op de Horecava in de RAI Amsterdam. Een eerste prijs, een derde prijs en een aanmoedigingsprijs was het resultaat van de wedstrijd 'Lekkerste broodje van Nederland'.

Deze prijzen wonnen zij in de categorie 'Lekker Anders'. Lunchcafé De Zoetelaar in Zoetermeer sleepte de eerste prijs in de wacht.
In een grote hal vol toeschouwers en een kritische vakjury maakte Anouska Hendriks haar creatie genaamd 'varkentje eet appel'. Een gegrild rozijnenbrood met gerookte varkensrib-eye, reepjes Granny Smith, in port gemarineerde vijgjes en balsamicostroop. Alle ingrediënten komen van ondernemers in Dorpsstraat, waar ook De Zoetelaar is gevestigd.
'Een broodje met mooie smaken en de zelfstandigheid en vakbekwaamheid van Anouska kwam erg goed naar voren in dit gerecht. Met een gepaste begeleiding, waarin de begeleider duidelijk op de achtergrond staat', zo oordeelde de jury. Iets wat hen ook al opviel bij de andere deelnemers van Ipse de Bruggen. Ook complimenten over de wijze waarop de inbreng van de cliënten in alle stappen van het proces duidelijk naar voren komen. En dat Ipse de Bruggen elk jaar weer andere cliënten de gelegenheid geeft om mee te doen en zo zelfstandig te groeien. Enthousiast, maar ook opgelucht reageerde Anouska op de uitslag. 'Pff, ik ben vooral gewoon heel blij!'
Casper van der Linde, van de horeca/servicegroep Basalt in Delft (voorheen Sophia Revalidatie) werd derde met de creatie 'Broodje Basalt' ook in categorie 'Lekker Anders'. Een erg lekker broodje met frisse rauwkost, geplukte makreel en Japanse garnituren.
Rachel Roelofsen, werkzaam bij Petit cafe De Resident in Den Haag, ontving de aanmoedigingsprijs voor haar creatie 'het zal de geit een biet zijn!' Een speciaal broodje, van Bakkerij het Blauwe Hek in Naaldwijk, met een eigengemaakte bietenhummus, geitenkaas, appel en bietgarnituren.
De broodjes worden de aankomende periode uiteraard geserveerd op deze locaties.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758819&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758821&size=160x600&promo_sizes=120x600&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758822&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758817&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758818&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758820&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=postiljon.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=270,271,272" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>