Volksuniversiteit Zoetermeer wordt onderdeel Bibliotheek

Volksuniversiteit Zoetermeer wordt onderdeel Bibliotheek
De feestelijke aankondiging ging gepaard met het aansnijden van een taart met beide logo’s. - Foto: Jan van Es

ZOETERMEER - De Volksuniversiteit Zoetermeer wordt overgenomen door de Bibliotheek Zoetermeer, zo hebben beide stichtingen afgesproken. De functies en medewerkers van de Volksuniversiteit gaan door bij de Bibliotheek.

ZOETERMEER – De Volksuniversiteit Zoetermeer wordt overgenomen door de Bibliotheek Zoetermeer, zo hebben beide stichtingen afgesproken. De functies en medewerkers van de Volksuniversiteit gaan door bij de Bibliotheek.

Op vrijdag 17 februari werd de overname/fusie feestelijk aangekondigd met het aansnijden van een taart met beide logo’s. De aanwezige wethouders Isabelle Vugs en Robin Paalvast feliciteerden beide organisaties met deze beslissing.

Directie, Raad van Toezicht en bestuur van de organisaties zien grote voordelen voor de Zoetermeerder. ‘Dankzij de Bibliotheek bereiken we veel meer mensen. Juist ook de groepen kwetsbare burgers, voor wie ontwikkeling zo belangrijk is. En voor cursussen, workshops en lezingen kunnen Zoetermeerders voortaan terecht op één plek, met veel ruimere openingstijden’, aldus Thomas Wijsman, voorzitter van de Volksuniversiteit.

Versterking aanbod

Bibliotheek Zoetermeer heeft een duidelijke visie op educatie en ontwikkeling. Joke Mos, directeur: ‘De aansluiting van de Volksuniversiteit is een prachtige versterking van ons educatieve aanbod, zowel in kwaliteit als in omvang. Ons uitgangspunt voor educatie is dat we heel goed kijken naar waar Zoetermeer behoefte aan heeft. We zien dat de maatschappij verandert, mensen moeten zich steeds meer zelf zien te redden. Daarom is het zo belangrijk dat men bij ons terecht kan om zich te ontwikkelen en zodoende beter mee te kunnen in de samenleving. Ons aanbod gaat dan ook iets veranderen: er komt meer accent op ontwikkeling en participatiekansen van mensen, denk aan taalvaardigheid en digitale vaardigheid. Maar ook recreatieve cursussen en lezingen behouden een plaats.’

Cursisten en andere belangstellenden kunnen het aanbod gemakkelijk blijven vinden. De Bibliotheek blijft de educatieve activiteiten aanbieden onder de naam van de Volksuniversiteit. Ook de website en socialmediakanalen van de Volksuniversiteit blijven voorlopig behouden.

Binnenkort tekenen beide organisaties de juridische stukken en vanaf dat moment is de overname afgerond, met als ingangsdatum 1 januari van dit jaar.