Vier keer goud voor Ilion op NK Indoor

Vier keer goud voor Ilion op NK Indoor
Naomi Sedney pakt goud op de 60 meter sprint finale Indoor. - Foto: pr / Atletiekunie

ZOETERMEER - De Nederlandse Kampioenschappen Indoor Atletiek zijn voor de Zoetermeerse atletiekvereniging Ilion een groot succes geweest: er werden maar liefst vier gouden medailles en één zilveren medaille gewonnen.

ZOETERMEER – De Nederlandse Kampioenschappen Indoor Atletiek zijn voor de Zoetermeerse atletiekvereniging Ilion een groot succes geweest: er werden maar liefst vier gouden medailles en één zilveren medaille gewonnen.

Het NK Indoor werd afgelopen weekend gehouden in Apeldoorn.

Ilion, met de trainers Jaap van der Plaat en Rini van Leeuwen, maakt altijd een kans op de podiumplaatsen bij het hoogspringen. Rutger Koppelaar moest op het Klaverblad Polsstokgala een week eerder nog zijn meerdere erkennen aan Menno Vloon. Dit keer trok hij in een ongemeen spannende finale aan het kortste eind. Rutger en Menno sprongen uiteindelijk 5m63. Rutger overbrugde deze hoogte gelijk bij zijn eerste sprong, Menno slaagde pas in zijn derde poging.

Bij de dames kon Marijke Wijnmalen niet achterblijven. In een strijd met Femke Pluim won zij uiteindelijk met een hoogte van 4,10 in eenzelfde scenario als Rutger Koppelaar.

Jan-Peter Larsen verdedigde zijn titel bij het hoogspringen met verve, maar moest in de finale genoegen nemen met het zilver met een fraaie hoogte van 2m09 slechts 3 cm minder hoog dan de winnaar.

Bij de sprint over 60 m heeft Ilion natuurlijk twee kandidaten voor de titel: Naomi Sedney, slotloopster in het gouden kwartet op de 4 x 100 m estafette bij de Europese Kampioenschappen, en Solomon Bockarie, die goed heeft gepresteerd op de Olympische Spelen. Beiden verkeerden in een goede vorm, maar de concurrentie op deze afstand is groot. Toch wonnen zij: Naomi pakte de titel in 7.28 sec. en Solomon in 6.68 sec.