Noord-Aa Polderloop in winterse sferen

Noord-Aa Polderloop in winterse sferen
De Noord-Aa Polderloop ging door, maar door de aangepaste afstanden was het geen officiƫle wedstrijd. - Foto: Gerda van Haaster- van Holland

ZOETERMEER - De 17e Noord-Aa Polderloop op zondag 12 februari is doorgegaan. Het spande erom gezien de sneeuwval in het weekend, maar mede dankzij de sneeuwschuiver Marcel en zijn zoon Jeffrey was de route op tijd geveegd.

ZOETERMEER – De 17e Noord-Aa Polderloop op zondag 12 februari is doorgegaan. Het spande erom gezien de sneeuwval in het weekend, maar mede dankzij de sneeuwschuiver Marcel en zijn zoon Jeffrey was de route op tijd geveegd.

Wel dienden lopers te letten op eventuele gladde plekken. Tevens zorgden begeleidende fietsers voor de veiligheid van de deelnemers.

De afstanden voor de 10 kilometer en de 15 kilometer moesten worden aangepast. Sommige stukken waren te slecht begaanbaar en waren uit het parcours gehaald. Daardoor was de 17e editie van Noord-Aa Polderloop helaas geen officiƫle wedstrijd meer. De 10 kilometer werd 9,5 kilometer en de 15 kilometer werd 13,2 kilometer. De 5 kilometer en de kidsrun bleven ongewijzigd.

Op deze manier heeft de organisatie van de Noord-Aa Polderloop alle hardlopers (bikkels!) die ondanks de barre winterse omstandigheden hebben meegedaan, toch een prachtig evenement geboden. En wat is de wereld mooi met sneeuw…