Leerlingen Alfrink College in actie voor klimaat

Leerlingen Alfrink College in actie voor klimaat
De actie bestaat uit het doorgeven van een bal. - Foto: pr

ZOETERMEER - Het feit dat de Verenigde Staten zich terug dreigt te trekken uit de klimaatovereenkomst zoals die is afgesproken in Parijs, heeft leerlingen van 4 tweetalig vwo van het Alfrink College in Zoetermeer doen besluiten een ludieke actie te beginnen.

ZOETERMEER – Het feit dat de Verenigde Staten zich terug dreigt te trekken uit de klimaatovereenkomst zoals die is afgesproken in Parijs, heeft leerlingen van 4 tweetalig vwo van het Alfrink College in Zoetermeer doen besluiten een ludieke actie te beginnen.

Een actie waarvan de leerlingen hopen dat die zich zal verspreiden.

Zowel regionaal, nationaal en hopelijk ook internationaal. Daarom gaan de leerlingen alles dat ze produceren ook vertalen in Engels, Nederlands, Frans en Duits.

Het doel van de actie is niet gering. De leerlingen hopen de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump te overtuigen dat de klimaatverandering iets is dat met name hun generatie zorgen baart. De leerlingen zijn er van overtuigd dat de afspraken die 195 landen bij elkaar bracht, begonnen in december 2015 in Parijs, om de opwarming van de aarde tegen te gaan, een prima eerste stap zijn op weg naar een betere toekomst. Vandaar dat ze het project ‘this is our future’ hebben genoemd.

De leerlingen hopen de Amerikaanse president te bereiken door gebruik te maken van de sociale media, een eigen website en een ‘globall challenge’ te vergelijken met de ice bucket challenge. De globall challenge bestaat uit het doorgeven van een bal (ball).

Wereldbol of bal

Pak een wereldbol, of een andere bal, symboliserend de wereld volgens de akkoorden van Parijs, en geef deze door aan een ander. Laten we zo samen een grote ketting van wereldburgers maken die geloven in de maatregelen zoals afgesproken in het gevecht tegen de klimaatsverandering en de opwarming van de aarde. Aan het eind van die ketting hopen de leerlingen president Trump of een van zijn naasten te bereiken.

Doe mee met de campagne en ga naar de website: www.globallchallenge.org en volg alles op sociale media.