Humanitas Zoetermeer lanceert Steunouder

Humanitas Zoetermeer lanceert Steunouder
Anke IJdens, coördinator Home-Start, Marleen Teunissen, voorzitter Humanitas Zoetermeer, Inti Schutte, coördinator Steunouder en Home-Start, Anton Barske, voorzitter SSON, Maria Wassink, Stichting Steunouder Nederland en Marion Rugers, coördinator Home-Start (v.l.n.r.). - Foto: pr

ZOETERMEER - Humanitas Zoetermeer heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Stichting Steunouder Nederland (SONN). De officiële lancering van Steunouder in Zoetermeer vindt plaats op maandag 13 februari.

ZOETERMEER – Humanitas Zoetermeer heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Stichting Steunouder Nederland (SONN). De officiële lancering van Steunouder in Zoetermeer vindt plaats op maandag 13 februari.

Steunouder is een initiatief van SONN, dat voorziet in de tijdelijke opvang van één of meer kinderen uit een gezin waarvan de ouders door allerlei uiteenlopende oorzaken de opvoeding en begeleiding van hun kind(eren) even moeilijk alleen aan kunnen.

De steunouder is een getrainde vrijwilliger bij wie het kind thuis terecht kan, één of meer dagdelen per week.

De verantwoordelijkheid blijft bij de ouders en er wordt van te voren goed afgestemd wat de ouder wenst en wat de ouder en het kind nodig hebben.

Humanitas Zoetermeer is erg blij met de samenwerking met SONN en de mogelijkheid om het aanbod van preventieve opvoedondersteuning in Zoetermeer te verbreden.

‘Eigenlijk hoef je alleen maar de deur open te zetten,’ aldus Marleen Teunissen, voorzitter van Humanitas Zoetermeer.

Meer informatie over Steunouder via: [email protected] of( 079)3238833).

Zie ook: www.humanitaszoetermeer.nl.