Expositie uiltjes in vitrine Buytenhaghe

Expositie uiltjes in vitrine Buytenhaghe
Uiltjes van glas, keramiek, hout en kunststoffen. - Foto: pr

ZOETERMEER - Tot 1 mei exposeert Annelies van Hinsbergen haar verzameling uiltjes in de vitrine bij de ingang van woonzorgcentrum Buytenhaghe, Bergmanstrook 45 in Zoetermeer.

ZOETERMEER – Tot 1 mei exposeert Annelies van Hinsbergen haar verzameling uiltjes in de vitrine bij de ingang van woonzorgcentrum Buytenhaghe, Bergmanstrook 45 in Zoetermeer.

De expositie is toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingsuren, dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur.

Annelies vertelt: ‘Door een bezoek aan een expositie in Monteverdi kwam ik op het idee om mijn verzameling uiltjes weer eens uit logeren te sturen. Na het contact met de kunstcommissie Palet Welzijn kan ik in de vitrine van Buytenhaghe mijn verzameling aan het publiek te tonen. Bij eerdere exposities was er veel belangstelling voor de uiltjes, die ik al dertig jaar verzamel in verschillende materialen, zoals glas, keramiek, hout en kunststoffen. Ik verzamel uiltjes omdat ik de wens had om wijs te worden en de uil is daar toch het symbool voor. Maar met de uitdrukking ‘uilskuiken’ is domheid de uil ook niet vreemd. Het zijn eigenlijk eigenschappen van de mens. Een deel van mijn verzameling is te zien in Buytenhaghe. Ik ben er erg aan gehecht en mijn uiltjes zijn dan ook niet te koop.’