BSC’68 weer helemaal terug

BSC’68 weer helemaal terug
Een 4-1 overwinning van BSC’68 op WDS. - Foto: Cees Luiten

ZOETERMEER – BENTHUIZEN - Voor BSC’68 was het vandaag zaak de ongelukkige nederlaag van vorige week weg te poetsen. Dit moest gebeuren met een verdediging die op twee plaatsen gewijzigd was.

ZOETERMEER – BENTHUIZEN – Voor BSC’68 was het vandaag zaak de ongelukkige nederlaag van vorige week weg te poetsen. Dit moest gebeuren met een verdediging die op twee plaatsen gewijzigd was.

Wouter van Klink en aanvoerder Marcel van der Heuvel waren afwezig in verband met wintersport en het waren Thijs de Ruiter en Jelle van Maanen die dit duo op uitstekende wijze vervingen.

Ook op het middenveld een mutatie. Falco Henzen moest geblesseerd toekijken en zijn vervanger was Branco Sandifort.

BSC’68 ging voortvarend van start en het was de eerder genoemde Sandifort die de eerste schietkans kreeg. Helaas miste zijn harde schot de juiste richting en verdween het over het vijandelijke doel. WDS probeerde BSC’68 vooral in de omschakeling te raken door er bij balverlies van de Benthuizenaren vooral via de behendige Lourens Uiterwijk razendsnel uit te komen.

Toch had BSC’68 het beste van het spel en toen na 20 minuten scheidsrechter Smit een handsbal binnen de zestien meterlijn constateerde was het voor aanvoerder Jelle Verhoeff een koud kunstje de toegekende strafschop in een doelpunt om te zetten. WDS kwam nu iets verder van het doel af maar de betere kansen bleven voor BSC’68. Vlak voor rust viel dan eindelijk het tweede doelpunt. Een corner van Verhoeff belande voorbij de tweede paal bij Patrick de Jong, die een perfecte voorzet afleverde precies op het bolletje van Martijn Poort die alleen maar ja hoefde te knikken om de 2-0 op het denkbeeldige scorebord te zetten.

Comfortabel

De rust brak aan met een comfortabele voorsprong en dat beloofde wat voor de tweede helft.

Na de pauze leek de wedstrijd al snel beslist toen Lennart van den Berg uitstekend doorging en hij met het puntje van zijn schoen de bal onder de keeper door prikte. Met een wanhopige sliding probeerde een verdediger deze nog uit het doel te werken maar helaas voor hem kwam hij net te laat: 3-0.

Gas terug

Of het kwam doordat BSC’68 wat gas terug nam of doordat WDS er een schepje bovenop deed zullen we nooit weten maar de mannen uit Driebruggen namen brutaal het initiatief over. Mitchel van der Linden voorkwam met een prachtige sliding een grote kans voor de gasten maar vlak nadat Martijn Poort oog in oog met de keeper de bal naast schoof wist Lourens Uiterwijk de via de linkerkant de meegeslopen Rick Wils te bereiken en die liet met een geplaatste bal in de kruising keeper Verhoef kansloos.

WDS bleef aandringen en er werd terecht gevreesd voor de aansluitingstreffer. Michael Verhoef liet zijn klasse zien door een bal in de linker kruising te ranselen terwijl ook Mitchel van der Linden, Jelle van Maanen, Patrick de Jong en Thijs de Ruiter alles gaven om de tegenstander van het doel af te krijgen. Dit deden ze met verve en BSC’68 kwam langzamerhand toch weer onder de druk vandaan. Een kogel van Jelle Verhoeff verdween nog rakelings langs de verkeerde kant van de paal maar opnieuw uitstekend doorgaan van Lennart van den Berg betekende uiteindelijk de bevrijdende 4-1.

De moed zakte bij WDS in de schoenen en BSC’68 kon nu gemakkelijk de wedstrijd uit spelen. Deze prima overwinning en de uitslagen op de andere velden zorgden er voor dat BSC’68 weer vast op de derde plek staat, een plaats die aan het eind van het seizoen recht geeft op de nacompetitie.

Volgende week een lastige uitwedstrijd in Leiden tegen het stugge LSVV, aanvang 14.30 uur.

Hans Verhoeff