Activiteit Steunouder officieel gelanceerd

Activiteit Steunouder officieel gelanceerd
Het startsein voor Steunouder in Zoetermeer. - Foto: pr

ZOETERMEER - Op maandagmiddag vond in de tijdelijke huisvesting van de hoofdbibliotheek aan de Duitslandlaan de officiële lancering plaats van Steunouder, een nieuwe activiteit van Humanitas Zoetermeer.

ZOETERMEER – Op maandagmiddag vond in de tijdelijke huisvesting van de hoofdbibliotheek aan de Duitslandlaan de officiële lancering plaats van Steunouder, een nieuwe activiteit van Humanitas Zoetermeer.

Steunouder is een initiatief van SONN, dat voorziet in de tijdelijke opvang van één of meer kinderen uit een gezin waarvan de ouders door allerlei uiteenlopende oorzaken de opvoeding en begeleiding van hun kind(eren) even moeilijk alleen aan kunnen.

De steunouder is een getrainde vrijwilliger bij wie het kind thuis terecht kan, één of meer dagdelen per week. De verantwoordelijkheid blijft bij de ouders en er wordt van te voren goed afgestemd wat de ouder wenst en wat de ouder en het kind nodig hebben.

Tijdens de lancering spraken Maria Wassink, directeur van Stichting Steunouder Nederland (SSON), Silvia Zander van Steunouder Humanitas Twente en Luciëne van de Dool, steunouder in Gouda, over hun ervaringen met de activiteit Steunouder.

De officiële lancering werd verricht door Mariëtte van Leeuwen, wethouder jeugd van de gemeente Zoetermeer. Met een klik richting de website van Humanitas gaf Mariëtte van Leeuwen symbolisch het startsein voor Steunouder in Zoetermeer.

Voorzitter Marleen Teunissen van Humanitas Zoetermeer toonde zich zeer verheugd met de uitbreiding van het aanbod.