25 Jaar soos/inloop in De Morgenster

25 Jaar soos/inloop in De Morgenster
Mensen komen hier voor de gezelligheid en om kaarten te maken, Rummikub, jokeren of klaverjassen. - Foto: Renate Mamber

ZOETERMEER - De soos/inloop van het Nederlandse Rode Kruis in het verzorgingshuis De Morgenster bestaat dinsdag 14 februari 25 jaar. Dat wordt gevierd.

ZOETERMEER – De soos/inloop van het Nederlandse Rode Kruis in het verzorgingshuis De Morgenster bestaat dinsdag 14 februari 25 jaar. Dat wordt gevierd.

Al 25 jaar opent verzorgingshuis De Morgenster op dinsdagochtend haar deuren voor mensen die gezelschap en gezelligheid zoeken. ‘Op dit moment komen er zo’n twintig mensen en dan zijn er nog zes vrijwilligers’, vertelt Kitty Duquesnoy die zelf al achttien jaar vrijwilliger is bij de soos/inloop. ‘Mensen komen hier om kaarten te maken, of ze spelen Rummikub, jokeren of klaverjassen. Onze oudste deelneemster is 98. Ze zit daar te klaverjassen en ze geniet er echt van.’

Uitje

Kitty vertelt dat de meeste mensen zich er elke week op verheugen. ‘Voor sommigen is dit het enige uitje van de week. En daar doen we het ook voor. Om mensen uit hun huis te halen en ze een luisterend oor te bieden. De inloop is geheel vrijblijvend. Het is geen club of zo. Mensen kunnen komen en gaan wanneer ze zin hebben.’

‘Ik vind het gezellig’, vertelt een deelneemster. ‘Iedere dinsdag kom ik hier kaarten maken en ik maak iedere keer iets anders. Als je oud wordt, dan kan je niet meer zo gemakkelijk over straat en dit is lekker dichtbij.’

‘Ik maak 3d kaarten’, vertelt een ander. ‘Ik vind het ook altijd gezellig. Het is een leuke sfeer.’

Feestelijk

Tijdens de jubileumochtend op 14 februari heeft de soos een extra feestelijk tintje. Zo sponsort Hoogvliet Dorpsstraat de traktatie.

Zin om langs te komen? De soos/inloop is elke dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in verzorgingshuis De Morgenster aan de Nassaulaan 11. De inloop is gratis afgezien van een kleine bijdrage voor koffie en thee.

Het Nederlands Rode Kruis organiseert ook een soos op andere locaties in Zoetermeer. Meer informatie: [email protected] of (079) 3163804.

Renate Mamber